8. besplatni Festival plesa – Salsa Latina Istriana

PLESNE RADIONICE I PARTY ZABAVE
U pulskom Domu hrvatskih branitelja će se od 2. do 4. ožujka održavati 8. besplatni Festival plesa „SalsaLatinaIstriana“. Ovu besplatnu radionicu salse i ostalih plesova već osmu godinu za redom organizira Plesni Centar Studio iz Pule pod vodstvom Rosemarie Miletić i Fabrisa Radina te pod pokroviteljstvom Istarske Županije i TZ Pula.
„Salsa Latina Istriana“, manifestacija koja tijekom zimskih mjeseci nastoji privući zaljubljenike u ples, koji kroz 3 dana koliko manifestacija traje uz pomoć 20 -domaćih i stranih instruktora plesa uče i uživaju u Latino i Caribien ritmovima. 
Manifestacija je namijenjena svim uzrastima, i nivoima znanja plesa, pa čak i početnicima, a instrukcije su besplatne. Interesantno je da je prerasla i granice našeg grada, pa i države. Naime, prošle je godine na radionicama bilo prijavljeno 800 plesača, a ove se godine očekuje i više. Imamo najavu plesača iz cijele Hrvatske, BiH, Srbije, Slovenije, Njemačke, Italije. Radionica omogućuje edukaciju mladih kroz ples, stvaranje kontakata među plesačima,druženje i zabavu, te vračanje kulture plesa u naše podneblje. 
Program radionica  je predviđen za početnike, za one koji nikada nisu plesali ili imaju malo iskustva s plesom, tako da mogu savladati osnovne korake salse i drugih Carribian plesova, djecu svih dobi ali i one naprednije Salserose, plesače koji plešu već duže vrijeme.Pozvani su svi bez obzira na godine, također ne bi trebala biti prepreka ako se nema plesnog partera ili partnerice.
Prijave polaznika  se odvijaju na sam dan održavanja radionica.Galeriju slika i više o programu možete pogledati na službenoj stranici http://www.salsalatinaistriana.com
 Za roditelje koji žele plesati a imaju malu djecu  organizirane su u subotu dječje kreativne radionice pod vodstvom „Birikina „ Pula. Kako djeci ne bi bilo dosadno organizirali smo, kao i prošle godine kreativnu radionicu sa temom plesa, točnije- oslikavanje plesne  krinoline. Djeca će dobiti priliku na licu mjesta oslikati temperama pravu plesnu krinolinu. 
Kao i svake godine, osim dnevnih besplatnih radionica  pripremili smo i večernje zabave, tako da započinje s petkom plesni party dobrodošlice na kojem će biti  osim plesa i nagradne igre te prestavljanje instruktora, a glavni događaj  je u subotu, večernji - veliki Gala party koji će se održati isto u Domu Hrvatskih Branitelja na kojem će se uz ples održati  plesni show svih instruktora te ostale gostujuće plesne grupe.
Ove godine je i veliki KONCERT -  Massimo Scalici iz Palerma- Italy koji će publiku oduševiti sa izvedbama salse i  bachate. U nedjelju je organiziran after party u Ribarskoj kolibi za one koji će imati još snage za ples.U sklopu vikend plesnih radionica organizator nudi još mnogo zanimljivih promocija , posebnu ponudu plesnih cipela te prezentaciju i promo matrijale za predstojeći 8. Croatian Summer Salsa Festival koji će se održati u Rovinju. 
Plesne radionice u Pulu donose 800 plesača i poznate instruktore plesa iz Londona, Ljubljane, Zagreba, Beograda, Sarajeva i Pule koji će prezentirati svoj rad te educirati polaznike plesnim koracima vruće salse i latino ritmova. U sklopu radionice  organizirati će se  3 party-a  koji će biti  za sve one koji se žele prepustiti plesu i ritmu. (REX)

Facebook komentari