7. kolo GIANT MTB Zimske lige Istre i Kvarnera - “Z BIČIKLETU V ROČ”

NEDJELJA, 16. VELJAČE, ROČ KRAJ BUZETA
Sedmo kolo GIANT MTB Zimske lige nas i ove godine odvodi u malo mjesto Roč nedaleko Buzeta kod domaćina BK Buzet. Roč je utemeljen kao ilirsko naselje a prerastao je u rimski castrum. U srednjem vijeku preobrazio se u utvrđeni kaštel ograđen zidinama s obrambenim kulama te Velikim i Malim vratima. Tijekom 15. i 16. stoljeća Roč je bio središte hrvatske pismenosti, nakladništva i tiskarstva temeljenih na najstarijem slavenskom pismu, glagoljici. Roč je i gradić glazbenog amaterizma. Ondje se svake godine u svibnju održava međunarodna manifestacija „Z armoniku v Roč“ koja okuplja svirače na dijatonskim harmonikama – triestinama. Odatle naziv koji se koristi u Zimskoj lizi - „Z bičikletu V Roč“ (po Ročki). Pored navedenoga Roče je pun i maškaranih ljudi te stoga ni sami ne znamo što se sve može dogoditi taj dan.

Roč je inače bilo tradiocionalno kolo Zimske lige što malo natjecatelja uopće i zna ali i da je prvo izdanje Zimske lige u Roču bilo održano na dan parlamentarnih izbora 2007. godine. Od niza sezona i održanih kola Zimske lige u Roču dolazimo do brojke da će ovo biti deveti put da se u Roču održava jedno kolo. Pravi je ovo oldtimer naše MTB Zimske lige i vrlo smo ponosni zbog toga. Pregledavajući materijale prethodnih izdanja kola u Roču došli smo do zaključka da je naš poznati ligaš Gregor SIKOŠEK (sada BK Novigrad) prvi puta sudjelovao na kolu Zimske lige baš u Roču i to 2011. godine. 

Staza nije previše tehnički zahtjevna te se sastoji od lakšeg početnog uspona, nakon kojeg slijedi zanimljivi zemljani spust a očekuje nas i kratak asfaltni uspon pred sam kraj kruga i ulazak u start/cilj zonu. Dužina kruga je 3,3 km s 80m v/r. Dječje utrke se voze na kraćoj posebno prilagođenoj stazi u dužini od 400 m a održati će se s početkom u 12 sati. 

Kao i uvijek najbrži i najspretniji će biti nagrađeni a za sve natjecatelje kao uhodana praksa organizirana je random tombola sponzora GIANT HRVATSKA na kojoj možete osvojiti vrijedne poklon bonove. Uz GIANT s nama je i brand First In The Raw koji nam na svako kolo donosi #zdravizalogaj u obliku sirovih orašasto-voćnih pločica za sve one koje vole zdraviji oblik nadopunjavanja snage u tijeku i nakon sportskih aktivnosti!

Prijave na licu mjesta započinju od 10:30 te traju do 11.45 sati. Za povoljniju kotizaciju potrebno je prijaviti se na portalu prijavim.se do najkasnije 24 sata pred utrku i to putem linka http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_7kolo_prijave. Najmlađi natjecatelji u kategorijama U7, U9 i U11 (mala utrka) ne plaćaju kotizaciju. Sudjelovanje je moguće isključivo na vlastitu odgovornost. Organizator zadržava pravo izmjene programa. Za sudjelovanje na utrkama NIJE potrebna licenca Saveza jer se radi o rekreativnoj utrci a nakon utrke je svim sudionicima osigurana i okrijepa.

za sve one natjecatelje i pratnju napomenimo da ćemo na ovome kolu imati prilike upoznati neke od proizvoda Bruman Craft Brewery - lokalnog proizvođača Craft piva čiji su osnivači i vlasnici upravo članovi i/ili vodstvo kluba domaćina BK Buzet! 

Više o GIANT MTB zimskoj lizi Istre i Kvarnera možete saznati na FB stranici http://www.facebook.com/mtb.zimskaliga/. Detaljnije o svakom kolu možete pratiti u kreiranim eventima lige a raspise i druge tehničke detalje također možete pronaći i kod našeg partnera http://www.prijavim.se prilikom prijave na svako od kola lige.

Link za prijave: http://bit.ly/GIANTmtbZLIK_2019_7kolo_prijave
https://www.facebook.com/events/619099445543238/
FB page lige http://www.facebook.com/mtb.zimskaliga/
Fotografije: BK Novigrad, Giant Zlik i Chip timing

Vidimo se u nedjelju 16. veljače gdje ćemo se zabavljati u organizaciji BK Novigrada na još jednom kolu GIANT MTB Zimske lige ovog drugog dijela sezone!

(REX)

Facebook komentari