623 građana Istarske županije nije imalo propusnice

NAJVIŠE GRAĐANA BEZ PROPUSNICE ZATEČENO JE NA ULAZU I IZLAZU IZ GRADA PULE
Od 24. ožujka, policija nadzire provođenje Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta. Policijski punktovi uspostavljeni su na ulaznim i izlaznim cestovnim pravcima svih istarskih gradova, no nadzor se vrši i prilikom kontrole građana tijekom poduzimanja redovnih policijskih radnji.

"Neznatan broj građana nema valjanu propusnicu i ne ispunjavaju uvjete za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, te se njima uz upozorenje onemogućava napuštanje mjesta prebivališta.  Od početka nadzora ukupno 623 građana nije imalo propusnice. Najviše građana bez propusnice zatečeno je na punktovima postavljenim na ulazima i izlazima iz Grada Pule, budući da je tu i najgušći promet, navela je Vitasović.

Istaknula je da građani shvaćaju važnost dosljednog provođenja ovih mjera, kao i važnost same Odluke koja je donijeta u cilju smanjenja dnevnih kretanja i zaustavljanja širenja COVIDA-19, te su u komunikaciji s policijskim službenicima susretljivi i ne negoduju. Uz to , građani unaprijed pripreme propusnice i osobne dokumente, što uvelike olakšava kontrolu i bolju protočnost prometa.

Od početka nadzora samoizolacije 13. ožujka tu je mjeru prekršilo 56 osoba, doznaje se od glasnogovornica istarske Policijske uprave Nataša Vitasović.

(REX)

Facebook komentari