60-godišnji Karlovčanin peta žrtva u Hrvatskoj

ZARAZIO SE NA TENISKOM TURNIRU KARLOVAČKOG ROTARY KLUBA
Kako piše Kaportal, iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević u Zagrebu stigla je vijest da je danas od posljedica zaraze koronavirusom preminuo 60-godišnji Karlovčanin kao peta žrtva globalne pandemije koja je zadesila i Hrvatsku.

60-godišnjak se, kao i više Karlovčana, zarazio na turniru karlovačkog Rotary kluba te je nekoliko dana bio u teškom stanju, a u održavanju životnih funkcija pomagao je respirator.

Prije tri dana Rotary klub je izdao svoje priopćenje koje u cijelosti prenosimo:

"Rotary klub Karlovac organizirao je tradicionalni humanitarni teniski turnir u prostorijama Teniskog kluba Karlovac. Turnir je održan 9.3.2020. godine. Na njemu su sudjelovali neki članovi oba Rotary kluba iz Karlovca kao i prijatelji koji svake godine potpomažu ovu ali i druge tradicionalne humanitarne akcije našeg kluba. Na svim tim akcijama skupljaju se financijska sredstva za stipendiranje nadarenih studenata i učenika kao i za pomoć ostalim potrebitim osobama u našoj županiji.

U trenutku održavanja tog humanitarnog turnira na području Karlovačke županije, kao i na području Republike Hrvatske, nije bilo ograničenja javnih okupljanja niti je na području Karlovačke županije bilo evidentiranih osoba zaraženih virusom Covid-19. Vikend prije teniskog turnira (6.3., 7.3, 8.3.) a i nakon teniskog turnira (10.3. i 11.3.) održano je niz koncerata i drugih kulturnih događanja u Zagrebu, Osijeku, Rijeci, Šibeniku i drugim gradovima gdje je na istom mjestu bilo stotine a negdje i tisuće ljudi. Normalno su radile škole, vrtići, restorani, lokali, trgovine, muzeji...

Po zaprimanju informacije Službe za epidemiologiju da postoje zaražene osobe i da su one sudjelovale na tom teniskom turniru sastavljen je popis svih osoba koje su bile prisutne na turniru ili večeri nakon turnira i taj je popis proslijeđen Službi za epidemiologiju. Nadležne službe odmah su ih kontaktirale i te osobe su bile u samoizolaciji. Trajanje samoizolacije definirala je Služba za epidemiologiju.

Molimo sve da poštuju privatnost i dignitet oboljelih te da se skine stigma s njih i njihovih obitelji jer zaslužuju poštovanje u ovim teškim trenucima. Naše misli trebaju biti uz njih sa željom za njihovo ozdravljenje i ozdravljenje svih ostalih koje je ova i svaka druga bolest pogodila."

(REX)

Facebook komentari