6. Pulski karneval je nadmašio sve dosadašnje VIDEO

NASTUPILO JE 27 GRUPA, 8 ALEGORIJSKIH KOLA I PREKO 900 SUDIONIKA
6. Pulski karneval je bio najveći do sada jer je u današnjoj povorci bilo prijavljeno 27 grupa iz Istre, Kvarnera  i Slovenije. U povorci je bilo skoro 900 maskiranih osoba i 8 alegorijskih kola, te 10 konja. Maškare su došle iz Pule, Krnice, Koromačnog, Buja, Savudrije, Ližnjana, Manjadvorci, Lanišća, Marčane, Ćepića, Višnjana, Labina, Žejana, Crikvenice, Viškova, Rijeke, Pehlina, Moščeničke Drage te Izole i Ptuja iz Slovenije.

Maškarana povorka je prošetala trasom od Karoline, preko Arene, do Giardina i Trga Portarate, gdje se povorka zaustavila i nakon predstavljanja grupa, nastavila kretati kroz pješačku zonu - od Zlatnih vrata, ulicom Sergijevaca, preko Foruma, Kandlerovom ulicom sve do Karoline.

Alegorijska kola su se odvojila na Portarati od grupe te su nastavila Anticovom ulicom pored Doma HB i Pošte, pa Rivom do parkirališta Karolina gdje su se parkirala.

Na kraju je u šatoru nastavljena fešta, uz veliki maskenbal za sve maškare te uz nastup Point Banda iz Rijeke, a nakon njih će do 20 sati za glazbu biti zadužen DJ Teddy Lee.

(rex/foto Manuel Angelini)

Video vezan uz članak

Facebook komentari