3. rekreativna stolnoteniska Asterix liga Arene Ferro

ODIGRANO DRUGO KOLO
U subotu, 9. veljače je odigrano 2. kolo 3. izdanja stolnoteniske rekreativne lige u organizaciji STK Arene Ferro.

U prvoj utakmici dana su se susrele ekipe Croasana i Tri statista kojima je ovo bio prvi nastup u ovoj sezoni. U iznimno zanimljivoj utakmici u kojoj nijedan sudionik nije ostvario sve pobjede, a niti ubilježio sve poraze za nijansu je uspješnija bila ekipa Tri Statista. Fiorido Sandro i Andrej Vuk su, sa po dvije pobjede obavili većinu posla te je treći član ekipe, Josip Marijančević dodao jednu pobjedu za ukupnih 5-4 protiv Croasana. U redovima poražene ekipe Leon Radola je bio najuzspješniji sa dvije pobjede, dok su Edgar Matošević i Mateo Zović dodali po jednu što nije bilo dovoljno za više od gustog 4-5 poraza. Ove dvije ekipe su još odigrale sa liderom lige, KUM-om za kojeg nije odigrao Bruno Dir već alternativa, Donald Cinkopan. Iako oslabljeni ostvarili su dvije 6-3 pobjede čime su osigurali uvjerljivo vodeću poziciju na kraju prvog dijela. Eduard Cinkopan i Jenisej Vinovrški su i vodeći igrači lige sa 12 pobjeda bez poraza. Donald Cinkopan je ubilježio svih 6 poraza međutim u nekim setovima je pokazao da, usprkos dugačkoj pauzi, nije zaboravio igrati.

Nakon dva kola poznat je pobjednik prvog dijela lige. Ekipa KUM ima 28 bodova, dok su sve preostale ekipe poredane od 2. do 5. mjesta sa međusobnom razlikom od jednog boda što garantira uzbudljiv nastavak lige i neizvjesnu završnicu. Trenutno je na drugom mjestu ekipa Tri statista sa 8 bodova, treći je Croasan sa 7 bodova, četvrtoplasirana je ekipa DVD sa 6 bodova i začelje tablice drži Infobip sa 5 bodova. Te četiri ekipe će u subotu, 16.2.2019. međusobnim susretima odlučiti o plasmanu na kraju prvog dijela lige. Za sada je evidentna dominacija KUM-a dok se za preostala mjesta praktički ravnopravno bore sve ostale ekipe.    

Liga se nastavlja u subotu 16. veljače u 16.00 h utakmicom DVD i TRI STATISTA, nakon čega slijede utakmice CROASAN i DVD u 17.00 h, INFOBIP i CROASAN u 18.00 h i TRI STATISTA I INFOBIP U 19.00 h.
(Rex)

Facebook komentari