22. Jazz in Lap završava koncertom Vedrana Ružića

UTORAK, 5. RUJNA 2017. U 21 SAT
Porečki festival jazza i bluesa bliži se kraju. 22. izdanje Jazz in Lap -  Jazz & Blues Festivala tijekom srpnja je u sklopu Poreč Open Air Festivala u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine ugostilo Damira Kukuruzovića i Paulusa Schäfera, Marco Frattini Quartet i Vid Jamnik International Quartet, a brojna domaća i strana publika u mirnoj oazi u središtu grada u vrhunskoj glazbi uživala je i u tjednu iza nas s Darkom Jurkovićem, kvartetom The Problems i Hipster Quintetom.

Porečko Učilište, organizator festivala, drugi je dio Jazza u Lapu rezerviralo isključivo za domaće jazz glazbenike. Koncerti su se trebali održati od 30. kolovoza do 2. rujna, no nastup Vedrana Ružića zbog kiše je odgođen na utorak, 5. rujna. Istarski glazbenik, slikar i autor prvog hrvatskog jazz filma tako će zatvoriti 22. Jazz in Lap Porinom nagrađenim projektom Spiritual Market. Riječ je o glazbi inspiriranoj putovanjima Marka Pola koju prati projekcija art filma Ire Tomić i Johna Karduma, pa se posljednje večeri festivala osim odlične glazbe očekuje i posebna atmosfera te kao i uvijek pun Lapidarij.

Koncert Vedrana Ružića kojim završava 22. Jazz in Lap na rasporedu je u utorak, 5. rujna u 21 sat, a ulaz je kao i uvijek besplatan. Manifestacija u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike  Hrvatske, Grada Poreča i Turističke zajednice Grada Poreča, a podržavaju je Vina Damjanić, Valamar Riviera i restoran Dali. (REX)

Facebook komentari