21. ožujka akcija izlučivanja divljih svinja u Rovinju

RUTA JE CUVI - STAZA MIRA - VILLAS RUBIN DO ŠKARABE I ZLATNOG RTA OD 9 DO 13 SATI
U četvrtak 21. ožujka 2019. provodit će se akcija izlučivanja divljih svinja na području Cuvi – staza mira – Villas Rubin do Škarabe i Zlatnog rta u trajanju od 9.00 do 13.00 sati.

Akcija se provodi u suradnji Lovačkog društva Rovinj, Grada Rovinja i MUP-a sukladno Naredbi o smanjenju brojnog stanja pojedine vrste divljači koju je izdalo Ministarstva poljoprivrede, a koja se odnosi na smanjenje brojnog stanja divljih svinja radi sprečavanja ulaska i širenja, te ranog otkrivanja unosa virusa afričke svinjske kuge (ASK).

Naredbom je propisano izlučivanje svakog grla divlje svinje (Sus scrofa L.) s površina izvan lovišta, a koji se odnose na javne ceste i druge javne površine, na more i ribnjake s obalnim zemljištem koje služi za korištenje ribnjaka, u rasadnicima, voćnjacima, nasadima vinove loze i drugih biljaka u intenzivnoj proizvodnji i ograđenim pašnjacima.

Mole se građani da u navedenom vremenskom periodu izbjegavaju naprijed navedena područja čiji će ulazi biti zatvoreni radi sigurnosti i uspješnosti provođenja akcije.

(REX)

Facebook komentari