2. Ližnjanski vremeplov sa razgledavanjem Šandaljske spilje

CIKLUS RAZGLEDAVANJA MATERIJALNE KULTURNE BAŠTINE OPĆINE LIŽNJAN
2. Ližnjanski vremeplov - Ciklus razgledavanja materijalne kulturne baštine Općine Ližnjan uz stručno vodstvo s ciljem senzibiliziranja javnosti i upoznavanja i promoviranja materijalne i nematerijalne kulturne baštine na području Općine Ližnjan, započelo je ovaj vikend posjetom paleontološkom lokalitetu spilji Šandalja, a domaćin i stručni voditelj bio je ravnatelj Arheološkog muzeja Istra Darko Komšo.

Nakon Šandaljske spilje, u subotu 21. travnja 2018. od 11 sati slijedi obilazak Crkve Blažene Djevice Marije na Kostanjici  pored Valture. Okupljanje je ispred Crkve Blažene Djevice Marije na Kostanjici do koje se iz smjera Ližnjana dolazi da se skrene lijevo u neposrednoj blizini skretanja za Kavran ili iz smjera Pule, skretanje desno na makadam kod ugostiteljskog objekta Megi. Domaćin i stručno vodstvo biti će dr.sc. Milena Joksimović.

U subotu 28. travnja 2018. isto od 11 sati slijedi posljednji ovogodišnji ciklus Vremeplova s temom predavanja potonulog broda Cesare Rossarol (16.11.1918.) i bogatstva podmorja na području Ližnjana. Okupljanje na Matićevom pisku u Uvali Kuje u Ližnjan je u 11 sati kada se kreće pješke do spomenika stradalima gdje slijedi predavanje. Talijanski ratni brod “Cesare Rossarol” koji leži na dubini 50 m u ližnjanskom akvatoriju atraktivan je roniocima. Domaćin i predavač biti će voditeljica zbirke odjela za podvodnu arheologiju pri Arheološkom muzeju Istre Ida Kocani Uhač.

Kako kaže voditeljica ureda TZ Ližnjan Natali Palko Zirdum razgledavanja su besplatna, a pozivaju se svi zainteresirani da dođu u udobnoj obući i odjeći i da ponesu sa sobom vodu. Biti će to zanimljiva razgledavanja u prirodnom okolišu.

(REX/foto Manuel Angelini)

Facebook komentari