14 novozaraženih osoba u Hrvatskoj, trenutna brojka je 496

TISKOVNA KONFERENCIJA NACIONALNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE
Na popodnevnoj konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite, ministar Vili Beroš je rekao da od jutros ima novih 14 oboljelih, što sada iznosi 496 zaraženih osoba u Hrvatskoj.

"Tijekom jutra je preminuo bolesnik koji je imao 74 godine, koji je iz Zagreba i koji je bio onkološki bolesnik. Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Zajedno se moramo boriti protiv ove infekcije. Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate." - istaknuo je ministar Beroš.

"Osam bolesnika na respiratoru, od kojih jedan čeka laboratorijski test. Ostalih 70 bolesnika u Klinici su stabilni. Nadamo se da neće trebati veću potporu. Od njih je troje nešto teže bolesnih." - kazala je Alemka Markotić, ravnateljica klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Ministar Davor Božinović objavjestio je javnost da je danas potpisao odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu.

"Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 izmežu utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače", kazao je Božinović.

(rex)

Facebook komentari