Peticija Hrvatskih malih poljoprivrednih nasada (iz druge općine)

MINISTARSTVU UPRAVE I MINISTARSTVU POLJOPRIVREDE I RIBARSTVA
Hrvatski mali poljoprivredni nasadi (iz druge općine) preko svoh pravnog zastupnika Budimira Žižovića uputili su peticiju prema Ministarstvu uprave i Ministarstvu poljoprivrede i ribarstva u kojoj se traži da ih se ne ostavi na cjedilu u ovim kriznim vremenima. Peticiju u cjelosti prenosimo:

"Mi, poljoprivredne kulture (kultivari), u ovoj nultoj inicijativi: 90 mlađih maslina, 48 mlađih voćki raznih, dvije lijehe boba, jedna lijeha graška, jedna lijeha slanutka, 7 mladih artičoka, 2 gaveza, 3 hrena...U ime našeg skrbnika/vlasnika, ali i u ime svih hrvatskih kultivara i malih skbnika/vlasnika; a koji su od našeg bivališta, svojim bivalištem odijeljeni jednom ili dvije općine
ZAHTIJEVAMO! DA NAS NE OSTAVITE, U OVIM KRIZNIM VREMENIMA, NA CJEDILU!

Dajte našim skrbnicima dozvolu da nas mogu obići, zaliti, okopati. Dajte im propusnice da se ne zakorovimo, osušimo i ne uginemo kao kolateralna žrtva koronavirusa. Ovdje kod nas ne tulumari se, ovdje nema koronavirusa. Ima svježega zraka, ptičjeg pjeva i nade u bolji život.

Nemojte nas žrtvovati birokratskim kompliciranim e-propusnicama, nemaju vam svi ovi naši pretjeranog računalno-internetskog znanja, tokina i drugih sličnih tričarija. Pojednostavite im te poljo – propusnice i ne samo na 14 dana. Spasite nas! I nakon svega ovoga, svima će nam trebati život. Vama će to biti mali korak, a nama spas.

Nemojte se plašiti kršenja strogih propisa. Svi oni s poljo-propusnicama neće svraćati u gostionice neće ići na svadbe i rođendane – oni vam sjednu u svoj modul, stignu do nas i predano brinu o nama. Njima je to misija, a nama veselje. Jedni druge ne ugrožavamo.

Evo, našeg skrbnika/vlasnika, svaki dolazak na naše bivalište košta najmanje 50 kuna, što znači da ni on ne može pretjerivati u dolascima/odlascima. Nema on neke materijalne koristi od nas. Vezuje nas samo ljubav. Pa nemojte biti protiv te bezopasne ljubavi!
Stoga, korigirajte tu administrativnu mjeru, dajte poljo-propusnice i nemojte nas olako svrstati u statistički podatak – mrtvi.

Hrvatski mali poljoprivredni nasadi (iz druge općine)
(pravni zastupnik, Budimir Žižović)"

(rex/Budimir Žižović)

Facebook komentari