13. sjednica GV Grada Pula započela vijećničkim pitanjima

NA DAN SJEDNICE STIGLA I UPORABNA DOZVOLA ZA GRADSKI BAZEN
13. sjednica Gradskog vijeća Grada Pula započela je vijećničkim pitanjima Gradonačelniku i pročelnicima Grada Pule.

Vijećnik Ardemio Zimolo iz IDS-a postavio je pitanje Gradonačelniku Borisu Miletiću o mogučnostima da se smanje godine davanja koncesija Muzila, Sarcoggiane i Hidrobaze.

- Ja sam sretan da smo nakon 15 godina postigli dogovor s Vladom RH i da možemo sada krenuti s mrtve točke, a što se tiče Muzila. Što se tiče pitanja o godinama koncesije, to je pitanje za ministra Marića, a naša intencija je da se Muzil otvori prema građanima Pule, jer do sada građani Pule nisu imali nikakve koristi od njega i ne samo to već sam Muzil postaje ugroza za građane, jer je Muzil zarastao i opasnost od požara je veoma velika.

Mirko Jurkić iz HDZ-a je nezadovoljan ljetnim radnim vremenima ugostiteljskih objekata u centru grada, konkretno na Giardinima i Starom gradu, gdje ugostiteljski objekti imaju dozvolu do 2 sata noću, ali i to krše, a i buka u tim objektima je velika, pa ispada da su ti objekti disco klubovi.

Pročelnik Giordano Škuflić je istaknuo da su u gradu svjesni tog problema, jer us do sada komunalni redari radili do 22 sata, a sada se radi na tome da se dodatno zaposle noćni komunalni redari, tako da će se pokušati sa više zaposlenika riješiti taj problem. Osim buke Giordano Škuflić je istaknuo da je problem i sa širenjem terasa, pa građani imaju i problema kod prolaza kroz Giardine.

Igora Belasa iz SDP-a je zanimalo stanje što se tiče bazena, a i kakva je situacija oko spomenika i muzeja Mati Parlovu.

Ivan Glušac, direktor Pulasporta je na govornicu donio vijest da je baš danas dobivena uporabna dozvola za bazen, ali s napomenom da će izvođač radova morati platiti penale zbog kašnjenja radova, koji su trebali biti gotovi do 19. svibnja 2018., a kašnjenje je u nekim dijelovima imalo opravdanja, u nekima nije. 

Što se tiče Mate Parlova, gradonačelnik Boris Miletić je istaknuo i da bi on volio da dođe do rješenja oko spomenika Mati Parlovu, ali to nije samo pitanje grada, jer je obitelj Mate Parlova zaštitila lik, ime i djelo Mate Parlova i bez njihove suglasnosti i dozvole ne može se doijeti ni jedna odluka.

Zamjenik gradonačelnika Robert Cvek koji je na čelu povjerenstva za izradu spomenika i muzeja Mati Parlovu istaknuo je da je sazvano novo povjerenstvo u kojem su Eros Čakić, Gorka Ostojić Cvajner, konzervatorski odjel i obitelj Mate Parlova, te da su već sada odlučili da spomenik ide na Giardine, još samo da se dogovore o mjestu, da li će ići na sredini Giardina ili bliže Mate baru. Cvek je i najavio da će se provesti i natječaj za kipare, te da će se od pristiglih radova izabrati najbolji po ocjeni povjerenstva. 

Video cijele sjednice možete pogledati na YouTube kanalu Grada Pule:
13. sjednica Gradskog vijeća 28.11.2018. - 1. dio
13. sjednica Gradskog vijeća 28.11.2018. - 2. dio

(rex)
    

    
 

Facebook komentari