100% Zagorsko – šarena manifestacija u Puli!

PULA: RADNI SASTANAK SA ŽUPANOM KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE ŽELJKOM KOLAROM
Istarski župan Valter Flego, zajedno sa suradnicima i dogradonačelnicom Grada Pule Elenom Puh Belci održao je danas u sjedištu Županije u Puli radni sastanak sa županom Krapinsko-zagorske županije Željkom Kolarom i njegovim suradnicima.

'Razgovarali smo o budućnosti ali i dosadašnjoj suradnji. Zajedno s našim obrtnicima boravili smo u Krapini gdje smo prezentirali svoje proizvode i usluge. Ove godine smo dogovorili uzvratnu manifestaciju '100% Zagorsko' koja će se održati u Puli', rekao je župan Valter Flego te dodao da su s županom Kolarom dogovorili i nastavak cijelog niza susreta aktivnosti i razmjene iskustava u poljoprivredi i turizmu. 'Mi si nismo konkurencija već se možemo nadopunjavati i nastupati zajednički', poručio je Flego.

Dogradonačelnica Pule Elena Puh Belci je zahvalila na poklonjenoj manifestaciji Gradu Puli i povjerenju. 'Vjerujem da ćemo dokazati da smo dobri domaćini. Radi se o šarolikoj manifestaciji ne samo gospodarskog već i kulturnog tipa koja će zasigurno biti zanimljiva i našim turistima', istaknula je Puh Belci

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar se osvrnuo na dugogodišnju suradnju dvije županije koja će ove godine biti proširena s zanimljivom i zabavnom manifestacijom s brojnim izlagačima i izvođačima koja će se održati u lipnju.

'Imati ćemo susret dviju gospodarskih i obrtničkih komora kako bi se vidjele dodatne mogućnosti suradnje, te ujedno vidjeti kako možemo zajedno nastupiti na stranim tržištima', rekao je Kolar. Doadao je i da će provesti projekt 'Dajmo djeci korijene i krila' kojom ta županija djeci daruje drvene igračke koje se proizvode u Mariji Bistrici te se nalaze na listi zaštićene nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a. Takva će dva kompleta biti darovana dječjim vrtićima grada Pule. Osim igračaka, Puli će na poklon stići i zanimljive glazbene orgulje. (Piše: Doris Floričić/Foto: Manuel Angelini)

Facebook komentari