10. Istra Gourmet u organizaciji TZO Medulin

SAJAM SE ODRŽAVA OD 15. LIPNJA DO 15. RUJNA 2018.
Istra Gourmet je manifestacija koja se ove godine održava po deseti puta u organizaciji TZO Medulin. Radi se o sajmu tipičnih istarskih gurmanskih proizvoda, proizvoda po kojima je Istra postala poznata i prepoznatljiva – kao što su pršut, maslinovo ulje, tartufi, vina, rakije, sirevi, med, domaći kolači (cukerančići, amareti), domaće marmelade.

Sajam se održava od 15.06.-15.09. i to ponedjeljkom u Premanturi (placa), utorkom u Medulinu (riva) u večernjim satima, i to od 15.06—31.08. od 20-23 h, a od 01.09.-15.09. od 19-22 h.
 
Ove godine započinje u ponedjeljak 18.06. s Premanturom, a završava 11.09. u Medulinu.

Posebnost sajma čini da se proizvodi mogu kušati te da ih prezentiraju i prodaju sami proizvođači (mala obiteljska gospodarstva) s područja južne Istre.  Želja nam je približiti domaće proizvode i proizvođače našim gostima kako bi oni umjesto klasičnih suvenira svojim kućama odnijeli nešto tipično istarsko, pogotovo što je jedan generali trend u svijetu okretanje ka autohtonom nasuprot sveopćoj globalizaciji. Osim toga, posjetitelji u razgovoru s proizvođačima mogu dobiti dodatne informacije o tome kako se koji proizvod proizvodi i sl, što mu daje dodatnu čar.

Manifestacija je dobro prihvaćena, i od strane gostiju i od strane izlagača, što potvrđuje i činjenica da se ove godine održava po 10 puta za redom.
      
Na manifestaciji Istra Gourmet sudjeluje ukupno 11 izlagača , a izlagači su:

• obrt Kod Milana – pršut, ombolo i ostali mesni specijaliteti
• Kalavojna d.o.o. – vina i rakije
• OPG Fiore, OPG Tanger, OPG Crnobori - maslinovo ulje
• OPG Štoković, OPG Bulić – med
• obrt Vesna Loborika, OPG Jukopila – sirevi i ostali mliječni proizvodi
• obrt Franko – marmelade
• VR CHOCO ART  – istarske kolekcija čokolada

(rex)

Facebook komentari